Jdi na obsah Jdi na menu

Zlatá helma Okolo Želivky

18. 5. 2008
Dalším mím závodem byl silniční 65km dlouhý Okolo Želivky. Na závod jsem se těšil. Trať je celkem pěkná, je to kousek od naší chalupy, takže sme tam jeli už v pátek. Počasí nakonec taky vyšlo. Závod jel i Petr s tátou. Start byl o 15 minut posunut. V 10:15 jsme se tedy vydali na trať. Po startu se jelo po panelce, po který mě to vůbec nebavilo. Po zhruba 3 nekonečnejch kolimetrech drncání sme konečně vjeli na asfalt. Prvních 25km se jela cykloturistika. Po rovinách se jelo kolem 30, občas se někdo splašil do kopce(aspoň se to trochu roztrhalo), ale byly to jen pokusy. Občas sem si vyjel dopředu, zkusit to třeba roztrhnout, ale díky občas silnýmu větru se nic zázračnýho nedělo. To se začalo dít až ve stoupání před Hojanovicema. Tam se už nasadilo celkem brutální tempo, který vydrželo až do cíle. Po stoupání nás zůstalo jen 10 a začalo se závodit. Kopce mi dneska nedělali problémy, spíš sem se trápil na rovinkách. Ty se posledních 20km snad nejeli pod 45km/hod! Po kopci v Hojanovicích přišel poslední delší stoupák od mostu ke kravínu. Tam sem si začal dávat, nahoru vyjel jako 3, ale bohužel pro mě mi 2 přede mnou ujeli tak o 100m a já to už nesjel, takže se počkalo na zbytek a tím zbyl boj už jen o 3.místo, kterej jsem nezvlád :(. Při nájezdu do posledního stoupání mě tam sevřeli, takže sem vjížděl až ze zadu. V tu chvíli odjeli 3, tak sem se vydal za nima. 2 jsem dal ještě před poslední rovinkou a toho 3. jsem chtěl dát na tý panelce. Nepovedlo se. Porazil mě asi o 3cm. Prostě sem to nestih, kdyby se jelo ještě kousek, nebyl by problém. Takže bramborová. Konečná průměrná rychlost 37 km/hod byla celkem slušná, na to, jak se ze začátku nic jelo. Jediný, z čeho sem měl radost, že sem dal jednoho Kerňáka, kterej mě porazil před 14 dny v Mělníce, i když musel bejt naštvanej. Snažil se pořád chodit dopředu, ale poslední kopec už nezvlád.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lukáš - moje chyba

19. 5. 2008 9:39

Vim, že sem to na konci podělal. 3.místo to mělo bejt bez debat. Nevim proč, ale ten závěrečnej kopec sem měl zafixovanej delší a při stupňování tempa sem byl najednou vyjevenej nahoře. Škoda no, stalo se. Ale jinak sem si to užil:) Hold silnice mi asi nikdy nepude.

Tom - Škoda brambor....

18. 5. 2008 21:43

No gratulace k výsledku, ale...! Asi oba víme, že kdyby bylo trochu víc zkušeností ze silnice, tak to byla bedna v pohodě. A nemám na mysli jen ten závěr. Je to ale dobrý příslib pro biky, kde by ses moh konečně víc chytnout! držim palce.

Pert - Tak už se někomu konečně točej nohy...:)

18. 5. 2008 11:30

To ti blahopřeju. Ještě, aby ti to jelo takhle na biku a můžu to zabalit:)